Vroegere NBG Activiteiten

Er hing een grote foto met een enorm groot wit konijn in het oude clubgebouw aan de Werfstraat van de NBG. Deze foto is gemaakt tijdens een nieuwsjaarsreceptie in 1965, mede georganiseerd vanwege het afscheid van de burgemeester van Haarlem, de heer Cremers.

Voordat deze receptie plaatsvond was er een afscheidsfeest georganiseerd in de Kennemersporthal in Haarlem, waarbij alle verenigingen (cultuur-/sportverenigingen) van Haarlem waren uitgenodigd. Aan deze verenigingen was gevraagd om iets te doen voor de burgemeester. De verenigingen kwamen dan ook op de feestavond in hun bijbehorende kostuum, de brandweer in brandweeruniform, de gymclub in gymkleding en dus de goochelaars in smoking. De NBG heeft toen met alle clubleden een act met een wit konijn opgevoerd. Ze hadden een hele grote goochelstok gemaakt die aan de voor- en achterzijde gedragen werd door vier man. Tussen de mannen in hing een grote hoed aan de goochelstok. Deze goochelhoed werd op de afscheidsavond gekanteld en leeg getoond. Na een magische simsalabim kwam met een luide knal een supergroot konijn(waarin toen clublid Han Timmerman zat) uit de goochelhoed. Het was een enorm spektakel. Vervolgens is toen op de nieuwjaarsreceptie op het stadhuis een delegatie van het bestuur van de NBG, met als het konijn verkleed Co Voerman (in zwembroek), de burgemeester een hand gaan geven.

Daarvan hangt nu de foto, die door de pers is gemaakt, in het clubgebouw. In hetzelfde jaar dat deze gebeurtenis plaatsvond zou bovendien ook het, door de NBG georganiseerde, goochelcongres plaatsvinden. De gebeurtenis was dus meteen een enorme publiciteitsstunt. Er werd zo gelijk reclame gemaakt voor het congres dat in mei zou plaatsvinden.