NBG JUNIOREN

De NBG was de eerste goochelclub in Nederland met een jeugdafdeling en nog steeds komen iedere maand een groep aanstormende jonge goocheltalenten bijeen om meer te leren over het uitoefenen van de goochelkunst. Sinds 2013 worden zij begeleidt door junioren begeleider Charly Crama samen met één of meer ervaren senioren.

De juniorenbijeenkomst wordt iedere derde woensdag van de maand van 18.30 uur tot 19:30 uur gehouden in wijkcentrum De Boerderij in Hoofddorp.

De junioren treden voor elkaar op en krijgen opbouwende kritiek (“tops & tips”) van elkaar en van de volwassen begeleiders. Er komen diverse aspecten uit de goochelkunst aan bod, zoals presentatie, psychologie, communicatie, gedrag, houding, techniek, kleding, geluid, licht, enzovoorts…

Eén keer per jaar wordt er een interne wedstrijd gehouden, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. De NBG beschikt over een rijke mediatheek waaruit de junioren vele goochelboeken, dvd’s en diverse vakbladen vanuit de internationale goochelwereld kunnen lenen. Ook worden de junioren uitgenodigd als er een lezing wordt gehouden op een senioren bijeenkomst.

Als een NBG-junior uiteindelijk de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt dan stroomt hij/zij automatisch door naar de NBG seniorenafdeling (dus zonder ballotage-periode).

Nederlands Jeugdkampioenschap Goochelen
Jaarlijks wordt er een nationale jeugdwedstrijd georganiseerd door de Nederlandse Magische Unie. NBG junioren die mee willen doen aan het Nederlands Jeugdkampioenschap Goochelen worden door de begeleiders extra gecoacht. Afgelopen jaren hebben de NBG junioren die deelnamen aan deze wedstrijd een uitstekende prestatie geleverd.

Hier komt een foto


Nederlands Jeugdkampioen Close-Up goochelen 2019 – Chris IJzerman
2e Prijs Junioren Close-Up goochelen 2019 – Dylan Spence
3e Prijs Junioren Toneelgoochelen 2019 – Julian Pronk & Maurisa Vonk
Nederlands Jeugdkampioen Close-Up goochelen 2018 – Milan ten Bosch
Nederlands Jeugdkampioen Close-Up goochelen 2015 – Jasper Jongejans
Nederlands Jeugdkampioen Toneelgoochelen 2014 – Roy & Justin Huiskens
2e Prijs Junioren Close-Up goochelen 2014 – Max Jonkers & Dorus Funnekotter
Nederlands Jeugdkampioen Close-Up goochelen 2013 – Olaf Hage

De Magische Winkel
Een aantal NBG junioren hebben ook meegedaan aan het TV programma “De Magische Winkel” van de AVROTROS, onder andere Milan ten Bosch met zijn broertje Hidde.Hier komt een foto

Hans Klok’s herinneringen aan de NBG Junioren
“Mijn periode als juniorlid van de NBG zal ik altijd koesteren. Elke laatste vrijdag van de maand ging ik samen met mijn vader naar de Werfstraat in Haarlem. In mijn tijd deed iedereen daar een toneelact. Close-up Magic was toen niet zo populair als nu. Elke maand werkte je naar die vrijdagavond toe. Je liet je act zien en wachtte dan op het oordeel van de altijd enthousiaste maar ook eerlijke Co Voerman en Bert Visscher. Wat deze twee mensen voor de NBG en voor mij persoonlijk hebben betekend is niet in woorden uit te drukken. Met veel liefde denk ik terug aan deze voor mij onbezorgde tijd. Ik wens de NBG veel goeds toe en wil bij deze nogmaals Co Voerman en Bert Visscher bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Zonder mensen als Co, Bert en mijn vader was ik niet wie ik nu ben.”
– Hans Klok –