Meester Hadé en de NBG

Voor het ontstaan van de goochelclub NBG moeten we terug naar 1945. Het begint bij een belangrijke pionier voor de Nederlandse goochelkunst, Henk Dekema, meester Hadé genaamd.

Lees meer

NBG Clubgebouwen

Door de tijd heen heeft de NBG in diverse clubgebouwen zijn bijeenkomsten gehouden.... Lees hier meer over.

Lees meer

Vroegere NBG Activiteiten

Er hing een grote foto met een enorm groot wit konijn in het oude clubgebouw aan de Werfstraat van de NBG. Deze foto is gemaakt tijdens een nieuwsjaarsreceptie in 1965, mede georganiseerd vanwege het afscheid van de burgemeester van Haarlem, de heer Cremers.

Lees meer

Eerste Goochelcongres van de NBG

Al vóór 1950 werden er goochelcongressen in Nederland gehouden, zoals de zogenaamde Bondscongressen en internationale congressen. In 1958 organiseerde de Nederlandse Magische Unie in Hilversum zijn eerste goochelcongres.

Lees meer

NBG en de wetenschap

De NBG heeft meegedaan aan een wetenschappelijke televisie documentaire van Henk Mochel over het chromosomale DNA. Dit programma was gegoten in een smakelijk verhaal over een goochelcongres, waarin goochelaars ziek werden door vergiftiging.

Lees meer

Eén van de Acht

In de jaren ’80 heeft de NBG meegedaan met een TV opname van het programma ‘Eén van de Acht’ dat gepresenteerd werd door Ted de Braak.

Lees meer

Juniorendag in Hoogeveen

Mede dankzij Co Voerman samen met Arie Brouwer werden een lange tijd de jeugdconcoursen in Hoogeveen georganiseerd (in samenwerking met onder andere Martin Tonelli).

Lees meer

Vriendschappelijk Onderling Concour (VOC)

Er was een periode dat de NBG een eigen concours organiseerde, samen met andere clubs, waaronder de Magische Kring Amsterdam (MKA), Goochel Kring Alkmaar (GKA) en de Amsterdamse Goochel Loge (AGL).

Lees meer

50 jaar junioren

hier een klein voorwoord.

Lees meer

75 jaar NBG

hier een klein voorwoord.

Lees meer

Boulevard of Magic (2023 editie)

hier een klein voorwoord.

Lees meer